ITE- inspeccion tecnica de edificios

Diskussion i 'Köpa och sälja fastighet' startad av Helena, 7 maj 2015.

  1. Helena

    Helena Ny medlem

    Blev medlem:
    19 april 2009
    Inlägg:
    12
    Mottagna gillanden:
    0
    Hej,
    Är på gång att köpa en lägenhet i Spanien (i gamla stan i Barcelona). Nu säger mäklaren att det inte finns någon godkänd Ite/alt. saknas.

    Vad jag förstått så är det något som införts från och med 2012 på gamla bostäder och om man inte har någon godkänd Ite eller har åtgärdat det som står behöver göras efter inspektion, så kan man få dryga böter.

    Min mäklare hävdar dock att detta inte är något problem eftersom det ofta är så i den delen av staden (dvs. Gamla delen av stan).

    Är det någon som har koll på vad Ite innebär och har några tips på hur jag ska förhålla mig till att den saknas/alt finns men inte är godkänd...

    Tacksam för all input!
     
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. Nalle

    Nalle Mycket välkänd medlem

    Blev medlem:
    15 mars 2010
    Inlägg:
    3.778
    Mottagna gillanden:
    750
    Generellt ska alla fastigheter som är äldre än 50 gamla passera en ITE. Men (som alltid i Spanien) kan olika regioner kan ha olika krav.

    Böterna kan variera mellan 1000 och 6000 €

    Vet inte om Barcelona kräver ITE. men gà till "urbanismo" hos kommunen sà fàr du svar.
     
  4. Lonfred

    Lonfred Ny medlem

    Blev medlem:
    9 juni 2012
    Inlägg:
    27
    Mottagna gillanden:
    0
    Böterna är nog det minsta som du ska oroa dig för. Är inte en ITP gjord så kommer den med stor sannolikhet att göras inom kort och visar det sig sedan att föreningen blir ålagd att göra en massa dyrt underhåll så kommer kostnaderna att fördelas rätt över samtliga ägare då föreningar i Barcelona som regel saknar underhållsfond. Det kan ju vara allt från renovering av fasad till ny takkonstruktion etc eller tom förstärkning av bärande element eller grund.
    Använder du dig inte redan av en svensk mäklare så har tex Bjurfors Barcelona en köphjälptjänst där de tar hand om köpprocessen och genomför sina kontrollsteg vilket kanske kan kännas tryggt.
     

Dela sidan

Laddar...