Hej vi har en Weber-grill, som vi gillar att grilla god mat på. Men vi har inte lyckats att hitta bra briketter eller kol. Några tips?
Hej! Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Flytta till Spanien? - Spanienforum hjälper skandinaver att hitta rätt bostad i Spanien (utan kostnad). Hyra ut bostad i Costa del sol? - Använd vårt formulär & få hjälp med uthyrningen. Luta dig tillbaka & inkassera hyresintäkterna. Ska du sälja din bostad i Spanien? - Använd vårt formulär för en bra svensktalande kontakt som kan hjälpa dig. Behöver du juridisk rådgivning som svensk i Spanien? - Använd vårt formulär för en bra svensktalande kontakt som kan hjälpa dig. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget. Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra! PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
Håller med! Har förgäves försökt grilla med briketter från BP(Göring) i Punta Prima med uselt resultat. Jag har också en schysst Weber-grill så det borde inte vara något problem. VAR finna bra kol alternativt briketter?
Har tyvärr inget lokalt tips åt er på Costa del Sol. Problemet är jättestort för oss Svenskar som vill ha bra kol/briketter. Kolet är värdelöst och bara sprätter. Briketter har jag hittat på ETT ställe på Costa del Sol. Det är järnaffären i Mijas Pueblo som säljer Webers Briketter. (Briquetas de Carbon). Kolla alltså med järn/färgaffärer i era trakter. Mackarna har inget. Finns på nätet; Sök på "briquetas de Carbon"+Weber, så kommer det upp några alternativ. Göran
Jag har ett lokalt tips för Costa del Sol när det gäller kol. Fuengirolas äldsta vedaffär har riktigt bra kol, det säljs i relativt stora säckar. Affären ligger strax ovanför hästrondellen i centrala Fuengirola, Calle Maestra Aspiazu. Den ligger på vänster sida om man kommer från rondellen, affären består av en portöppning där man kommer in på en innergård.
Ett bra erbjudande American Express SAS EurobonusFå 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kika in erbjudandet på Americanexpress.se. PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
Jag tycker deras är sisådär, och dyra som du säger. Jag provade även Webers egna - de var svindyra men lite bättre. Jag tycker det är märkligt hur dåligt utbudet av grillar, briketter och liknande är i Spanien. Här hemma står det ju grillar på långa rader i varenda affär under säsong. Där nere är det ju gillsäsong året om, men det verkar inte så populärt som här hemma i Sverige.
Så är det säkert. Kolen sprätter väldigt mycket dessutom. Mycket är billigare i Spanien än hemma. Men en bra vanlig grill med lock & solstolar upplever jag är bra mycket dyrare. Varit runt överallt känns det som. China affärer. La Zenia. Carrefour m.m. Men det är ju ett i-landsbekymmer. Hade det inte varit så hade jag väl hittat annat att hänga upp mig på sorry
Här finns ett bra ställe för grillar och kol/briketter. Köpt vår grill där, snabba leveranser. http://www.thebarbecuestore.es/ The Barbecue Store Avda. Carmen Saenz de Tejada 1 29651 Mijas Costa (Málaga) - Spanien Telefon: 952477152 till 952477161 952580781: Fax. E-post: [email protected]
Efter ett långt liv med båtar, den senaste en stor segelbåt som beboddes april - oktober plus helger vintertid, så gav ryggen upp och det blev en lägenhet på Gran Canaria istället. Båtlivet förde med sig grillning i stort sett dagligen och många grillar är det som passerat. Jag är en inbiten kolgrillare och naturligtvis ska det vara Weber, något annat släpper jag inte över tröskeln................trodde jag. När jag körde igång kolgrillen på takterrassen samtidigt som grannarna hängde sin vita tvätt så kändes det inte helt bra. Ett ord jag knappt kunnat ta i min mun var elgrill, men nu har jag tänkt om helt. Sedan några månader står nu en Weber elgrill på taket, och den används nästan varje kväll med lysande resultat, i med kontakten och vänta en kvart till det tunga emaljerade gjutjärnsgallret blivit varmt, sedan är det bara att grilla. Röksmak går att få på flera sätt. Santa Maria har ett rökt salt som heter "smoked sea salt" Det finns en vätska att blanda i marinader som är rökt med hickory, den heter "Try me liquid smoke" Och så har jag köpt en liten plåtburk från Weber att ha spån i och sedan ställa på grillen, det blir också bra. I går kväll grillades kanin på taket och ikväll blir det kyckling
Ett tips till: vill man inte grisa ner grillen med fisk som ju så lätt fastnar, så kan man använda sig av dessa finska rökpåsar, något som också följt med från båtlivet till lägenheten i Spanien. http://www.mullion.se/?cat_id=58 Idag ska vi upp till marknaden och inhandla någon firre som sedan ska rökgrillas ikväll.
Då bristen på bra kol i Spanien, har jag en gasolgrill på terrassen och en murad skorstensgrill på tomten. Rökspån har jag egen tillverkning av i Sverige "äpple och aln" som är torkat i 25 år, jag sågar av skivor med kapen och slänger ner trät i kompostkvarnen, lägger allt i en balja som sedan täcks av vatten + Whisky givet har jag köpt den i Spanien, sedan får det ligga och dra i ca: 4 veckor, sen torkar jag flisen. I gasolen har jag röklåda som jag kan styra mängden rök ifrån. Pinje och oliv träd köper jag på landet i Spanien. Det tar ca: 3 timmar att bränna ner trät till perfekt kol, sedan täcker jag ett litet lager grovsalt över kolen och petar sedan omkring saltet, det är för att få mindre rök och jämnare glöd. Smaken? pröva så får ni se...