Sommartid/Vintertid

Diskussion i 'Övrigt - Ordet är fritt' startad av SolenLyser, 30 oktober 2016.

  1. SolenLyser

    SolenLyser Guest

    Numera reser vi inte så långt att vi drabbas av jetlag, istället lider vi av klockan skall ställas om två gånger per år. Det tar några dagar innan vi och hundarna ställt om oss. Om jag fick råda skulle jag välja sommartid året om. Urmakarna skulle naturligtvis bli sura. Jag försökte just ställa om ett fint väggur. Uret dog. Kan uret kastas bland vanliga sopor?;:(
     
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. mixt

    mixt Känd medlem

    Blev medlem:
    3 november 2014
    Inlägg:
    1.001
    Mottagna gillanden:
    276
    Som säkert uppmärksammats tidigare här på forumet så är det Francos fel att Spanien ligger i fel tidszon. Dikatorn var ju en stor beundrare av Hitlertyskland som Franco fick mycket hjälp av. 1940 bestämde diktatorn därför att Spanien skulle ha samma tidszon som Tyskland. Då blir det ännu mer fel när man har vinter/sommar-tid och är en viktig orsak till att spanjorerna har så sena kvällsvanor. Enl ett inslag i Godmorgon Världen i går har man beräknat att Galicien (som jag tror ligger längst väster ut) stora delar av året har ett tidsfel på tre timmar. Det betyder att solen står som högst vid tretiden på em. Det är ju helt galet.
     
    Nina57 gillar detta.
  4. SolenLyser

    SolenLyser Guest

    Tittar man på denna karta, inser man att det är ett svårt pussel, att lägga länderna i rätt tidzon.

    https://dl.dropboxusercontent.com/u/8089083/z15.jpg

    Nu var det ju inte det som var problemet utan den abrupta tidsomställningen. Oavsett var man bor på Jorden ändrar solen sin bana lugnt och stilla under 365 dagar, det kan vi stå ut med. När jag cyklade till jobbet på sommaren var det en fröjd med morgonsol och kvällssol. På vintern var det kolsvart både på väl till jobbet som på vägen hem. Sådan är naturen. Att ställa om klockorna är ingrepp mot naturen. Kossorna låter sig mjöljas efter naturens klocka.
     

Dela sidan

Laddar...