Svenska marginalskatter näst högst i världen

Diskussion i 'Övrigt - Ordet är fritt' startad av Patrick, 20 mars 2009.

  1. Patrick

    Patrick Admin

    Blev medlem:
    9 januari 2008
    Inlägg:
    1.140
    Mottagna gillanden:
    31
    Nån som vet hur stor Spanien har?

    Danmark och Sverige har fortfarande de högsta marginalskatterna i världen. Det visar konsultbolaget KPMG:s globala undersökning.
    Trots att Sverige har sänkt marginalskatten (den skattesats som betalas på den senast intjänade hundralappen) från 57 till 55 procent är svenska marginalskatter näst högst i världen.

    KPMG har undersökt inkomstskatterna i 87 länder världen över under de senaste sex åren. I genomsnitt har den högsta skattesatsen sänkts under den perioden med 2,5 procentenheter till 28,8 procent.

    Länder inom EU har fortfarande de högsta marginalskatterna, i snitt 36,4 procent. Sverige har således följt trenden mot lägre skatter även om de fortfarande ligger högt.

    –Vi ser att regeringar världen över sänker inkomstskatterna i ett försök att konkurrera om kvalificerad arbetskraft, säger Helena Robertsson, chef för affärsområdet Skatt inom KPMG.

    Svenska marginalskatter näst högst i världen | SvD
     
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. Preciosa

    Preciosa Veteranmedlem

    Blev medlem:
    13 december 2008
    Inlägg:
    8.313
    Mottagna gillanden:
    1.050
    Hola swedph!

    Läste på en site att Spanien sänkt sin skatt 2007-som är progressiv- till 43% som max.

    Saludos / P
     
  4. Patrick

    Patrick Admin

    Blev medlem:
    9 januari 2008
    Inlägg:
    1.140
    Mottagna gillanden:
    31
    Vale, gracias señiora!
     
  5. SolenLyser

    SolenLyser Guest

    Det finns de som säger att "det är häftigt att betala skatt". Jag känner till en sådan som, trots att hon saknar kontroll på sin egen ekonomi, vill bli statsminister i Sverige. Redan redan för tio år påpekade jag att marginalskatterna i Sverige var på tok för höga. Ingen lyssnade och vi flyttade.
    Nu är det dags för nästa drag. Eftersom Sverige tycker att de som flyttat från Sverige skall betala MINST 25% till Sverige och inte vill reducera denna nivån, säger vi adjö till svenskt medborgarskap. Då blir nämligen skatten 0%. Man får verkligen hoppas att alla nysvenskar kompenserar bortfallet i skatteintäkten!
     
  6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Ett bra erbjudande

    American Express SAS Eurobonus
    Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
    Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  7. carl

    carl Medlem

    Blev medlem:
    10 april 2008
    Inlägg:
    331
    Mottagna gillanden:
    17
    Visst är de svenska skatterna för höga. Ni flyttade ut för att marginalskatterna var för höga, skriver du, och det kan jag ha förståelse för. Om man lider av marginalskatteeffekten i Sverige kommer man troligtvis upp i omkring 25% i Spanien enligt vad jag kan se av skattetabeller och det är ju vad man betalar i SINK.

    Kontentan av det hela skulle i så fall bli plus minus noll. Skulle skatterna ligga lägre i Spanien så blir det en viss förlust.

    Att dubbelbeskattningsregleringen mellan Sverige och Spanien är under all kritik och att det förekommer stora och orättvisa skillnader mellan skatteavtalen som finns mellan Sverige och andra EU-länder kan vi vara överens om.

    Själv är jag beredd att bidra med 25% om jag slipper dubbelbeskattning. Jag vet att det finns t.ex. arbetslösa och handikappade i Sverige som aldrig kan få ett arbete och kan jag indirekt bistå dessa känner jag att jag mycket begränsat utövar någon form av solidaritet. Dock vill jag ha bättre kontroll på statens utgifter och särskilt på bidragssidan.

    Jag skulle också gärna se att det blev ett bättre socialt fångstnät i Spanien. Kunde man bara få bort korruptionen och få de rikaste att betala vad de skall betala så skulle mycket vara vunnet. Fråga någon ”vanlig spanjor” vad han tycker så får ni höra
     
  8. SolenLyser

    SolenLyser Guest

    Jag var just och hälsade på en vän som har italienskt medborgarskap. Han flyttade mycket ung till Sverige som svarvare när Sverige behövde skickliga yrkesarbetare och han lämnade Sverige som VD för det verkstadsföretag han själv skapat. När han flyttade tillbaka till Italien fick han naturligtvis pension från Sverige. Eftersom han aldrig skaffade svenskt medborgarskap betalar han inte SINK, den svenska pensionen beskattas i Italien. Jag tycker att det är rimligt att man betalar skatt där man bor. Den som bor i Kiruna betalar inte kommunalskatt i Gränna!

    I dag bokade vi en resa till Nice i Påsk. Där kommer vi att träffa en svenska vän som pensionerat sig och bosatt sig i Frankrike. Trots att han är svensk medborgare betalar han ingen SINK på sin pension - eftersom han bor i Frankrike.

    Det finns ett förslag från Föreningen Svenska i Världen att sänka SINK till 10%. Det är den bästa kompromiss jag känner till. De svenska politikerna vägrar att ens diskutera frågan och då gäller: "Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket."

    Jag vet vad "vanlig spanjorer" säger. "-Hur kan man flytta från Sverige som har så bra sociala förmåner, och dessutom behöver man inte jobba."
     
  9. Patrick

    Patrick Admin

    Blev medlem:
    9 januari 2008
    Inlägg:
    1.140
    Mottagna gillanden:
    31
    Vet du hur förhållandet är med sinkskatten i Portugal?
     
  10. carl

    carl Medlem

    Blev medlem:
    10 april 2008
    Inlägg:
    331
    Mottagna gillanden:
    17
    Det är ju bra att du ger exempel på olika skatteavtals konsekvenser. Dessa känner jag till och håller med om att det blir orättvist beroende på i vilket EU-land man bor.

    Jag tycker också det vore bra om SINK-en sänktes till 10%.

    Kanske jag inte var tydlig nog om vad du skulle fråga ”den vanlige spanjorern”.

    Det jag egentligen ville föra fram – och det kanske inte var tydligt nog eller så avstod du från att kommentera det – var att en person som flyttar från Sverige till Spanien p.g.a.höga marginalskatter troligtvis inte påverkas av den 25%-iga SINK-en.
     
  11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  12. SolenLyser

    SolenLyser Guest

    swedph, avtalet är med största säkerhet detsamma som det spanska. Du får gå in på Skatteverkets hemsida och ladda ner dubbelbeskattingsavtalet med Portugal för att få det bekräftat.
     

Dela sidan

Laddar...