Lite EU-diskussioner..

Diskussion i 'Övrigt - Ordet är fritt' startad av peppy, 19 maj 2009.

  1. peppy

    peppy Ny medlem

    Blev medlem:
    29 mars 2008
    Inlägg:
    11
    Mottagna gillanden:
    0
    Hej hej, hoppas allt är med alla här på forumet, har en fråga direkt till S.L! Jag diskuterade med en annan svensk för någon dag sen och ville framför din syn på EU som jag tycker är väldigt bra och för övrigt tycker stämmer väl överens med min egen men har haft svårt att själv sätta ord på det jag tycker har försämrats i och med EU-inträdet för många länder. Men försökte förklara varför EU som du säger är den störst ekonomiska störningen i Europa, och kommer faktiskt inte riktigt ihåg dina grund argument till varför du tyckte det?? Vad det för att den personliga friheten för individen minskas och att den det kommer bli mer och mer centralt styrt från Bryssel? :(
    tack på förhand för ditt svar!
     
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. rulle

    rulle Ny medlem

    Blev medlem:
    16 februari 2008
    Inlägg:
    228
    Mottagna gillanden:
    3
    Kanske vi nätmedborgares röster kan få Bryssel att vakna upp och fatta att det är EU medborgare dom skall företräda.
    Det mullrar även från seniorer som har genomskådat vart EU är på väg, se bifogad länk....l.

    Farmorgun i Norrtälje
     
  4. frida

    frida Medlem

    Blev medlem:
    17 februari 2008
    Inlägg:
    177
    Mottagna gillanden:
    0
    Hmm.. intressant länk, men seniorerna tycker jag var bland de första som fattade detta!
     
  5. SolenLyser

    SolenLyser Guest

    I EU är de ekonomiska särintressena som styr via sin enorma lobbyverksamhet.

    YouTube - Debatt: Ska lobbyisternas makt begränsas?

    I detta inslag framgår väl vilken person som fjärmat sig väljarna totalt?

    Farmorgun i Nortälje är en klok kvinna och därför var mitt val lätt: Piratpartiet
     
  6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Ett bra erbjudande

    American Express SAS Eurobonus
    Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
    Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  7. peppy

    peppy Ny medlem

    Blev medlem:
    29 mars 2008
    Inlägg:
    11
    Mottagna gillanden:
    0
    tack! men menar du de enskilda medlemsländernas särintressen? vad mer skulle blir/har varit bättre om EU inte hade existerat?
     
  8. SolenLyser

    SolenLyser Guest

    Med EU Lobbying menar jag t.ex. stora bilföretag som BMV, Daimler och Porsche. Dessa ser till att regelverket anpassas till deras produkter. I detta fall är det en fördel att EU kan sätta upp rimliga krav på utsläpp. Det har långt före EU funnits organisationer som satt upp säkerhetskrav för el, farliga leksaker mm.
    I kristider framträder enskilda medlemsländers särintressen. I Tyskland får man 2500 Euro i skrotpremie när man köper en ny bil - och oftast en tysk sådan. Sådana statliga stöd är egentligen inte tillåtna inom EU.

    Det övergripande problemet med EU är att EU inte är demokratiskt uppbyggt. När det gäller Lissabonfördraget har man i folkomröstningar sagt NEJ. I ett demokratiskt EU borde fördraget ändras till det blev ett JA.

    YouTube - How the EU pays to lobby itself

    Att det folkliga motstånd växer är just att EU blir allt mer överstatligt.
     
  9. rulle

    rulle Ny medlem

    Blev medlem:
    16 februari 2008
    Inlägg:
    228
    Mottagna gillanden:
    3
    Röstar man som lobbyisterna vill i 96% av frågorna då är personen en ”glidare” som gör det enkelt för sig. Praktiskt, behöver inte sätta sig in i frågorna, bara lyssna på ”expertisen” och kvittera ut sitt arvode varje månad. Där är nog huvudproblemet med EU, det finns för många personer med denna inställning mot sina väljare.
    När skall politiker väljas efter en personlig agenda och meriter som väljarna röstar på, inte bara på namn och partitillhörighet?
    (Efter deras valperiods slut en sammanfattning av genomförda resultatet enligt den "personliga agendan")
     
  10. SolenLyser

    SolenLyser Guest

    Det har inte ni att göra med! säger en av EU-Parlmentarikerna när en tysk reporter frågar om han bara är där för att få ut sin dagspenning. Det handlar om att skriva ner sitt namn på en lista på varje fredagmorgon och få ut sina 284 Euro som man har rätt till - om man jobbar och inte smiter ifrån sitt jobb och flyger hem. Genomsnittligt 14.727 Euro/månad får en EU-Parlamentariker i detta reportage:

    YouTube - Tagegeld im EU Parlament - Die Abzocke in Strasbourg

    Detta reportage beskriver man lurar till sig dessa "kaffepengar" utan att jobba - det nya lönesystemet ger naturligtvis betydligt högre löner.

    Så småningom kastat journalisterna ut. Om en vanlig arbetare tog ut en lön för att inte arbeta hade han flugit ut från jobbet med huvudet före.

    Det är inte lätt att vara stolt över EU-Parlamentarikerna!

    Vad värre är: Om man går in på denna länk

    YouTube - RTL - Bericht mit Hans-Peter Martin über Spesenmissbrauch

    kan man läsa att EU-Parlamentarikern Hildrud Breyer, som var en av de som lurade till sig "kaffepengar", lyckats radera detta inslag. Emellertid kan man klicka på en länk till höger för att se inslaget på annan plats.

    Jag tror att Piratpartiet skulle kunna spela en stor roll för att förhindra penninggalna EU-Parlamentariker att kväsa demokratin i Europa! Det stinker mycket!
     
    Last edited by a moderator: 21 maj 2009
  11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  12. SolenLyser

    SolenLyser Guest

    Gordon Brown vill inte bara ha hårdare regler för ledamöterna i det brittiska parlamentet, utan också inom EU-parlamentet. Premiärminister Brown kräver att alla Labours EU-parlamentariker ska redovisa sina kvitton och kostnader, uppger tidningen Financial Times.

    De senaste veckorna har varit omvälvande inom brittisk politik. I stort sett varenda parlamentsledamot har fått sina kvitton för sådant som de anser att skattebetalarna ska stå för, publicerade av tidningen The Daily Telegraph.

    Och regeringen håller på med någon form av storstädning.
    – Låt oss rensa upp bland reglerna så att ingen kan göra så här mer. Vi ska städa upp, parlamentsledamöter ska betala tillbaka pengar och det ska bli disciplin, sa Gordon Brown här om dagen. Brown kräver nu också att alla Labours ledamöter inom EU-parlamentet ska offentliggöra sina kvitton.

    Tidigare har oppositionspartierna konservativa Tories och Liberaldemokraterna krävt att deras ledamöter i EU-parlamentet ska redovisa resekostnader och hur många gånger de har krävt ersättning för närvaro inom EU-parlamentet. Politikerna får en viss summa pengar bara de är på plats. Men Brown går alltså längre. Alla kvitton ska redovisas, uppmanar han. Om fler partier tar efter detta eller om några mer generella beslut fattas så blir det i så fall en stor förändring inom EU.

    Stanken från EU är bedövande, bra att Gordon Brown försöker vädra ut den dåliga luften!
     
    Last edited by a moderator: 25 maj 2009
  13. AxelL

    AxelL Ny medlem

    Blev medlem:
    27 augusti 2008
    Inlägg:
    35
    Mottagna gillanden:
    0
    För Sveriges del är det dåligt eftersom makt förflyttas från Stockholm till Bryssel. För att ta ett praktiskt exempel. Just nu debatteras fildelningslagen friskt i Sverige och bloggar över hela landet fylls av åsikter i det ämnet. På det sättet har till och med politiker tagit åt sig av folkets åsikter och börjar vackla om de ska införa lagen eller ej. Hade beslutet om fildelningslagen i stället fattats i Bryssel skulle vi ha väldigt liten möjlighet att påverka. Svenskarna utgör endast 2% av befolkningen i EU. För att påverka skulle folket i hela Europa behöva samarbeta för att försöka stoppa lagförslaget, något som säger sig självt är mycket svårare än att stoppa det i Stockholm. Makten förflyttas längre från folket och vi får ännu mindre att säga till om.

    Avslutningsvis ett citat från Goethe: "Europas kulturer ska vara som blommor i en trädgård där alla blommor kompletterar varandra och ingen blomma är större än de andra och kväver de andra". Så borde det vara och precis motsatsen blir det med EU.
     
    Last edited: 25 maj 2009
  14. Patrick

    Patrick Admin

    Blev medlem:
    9 januari 2008
    Inlägg:
    1.140
    Mottagna gillanden:
    31
    Negativt är helt klart överstatligheten. Vi får mindre och mindre att säga till om och makten koncentreras alltmer till Bryssel.
     
  15. SolenLyser

    SolenLyser Guest

    Om någon timme stängs vallokalerna. EU-Kandidaterna som visat upp sig på torgmötena tar då plats i TV-studion. "Vinnarna" flyger till Bryssel för att där packa väskorna till Strasbourg. Sedan ser vi inte röken av dem på fyra år. Då tittar de åter ut ut ur sina holkar med sina falska lockrop. De säger att de jobbar för demokrati.
     
  16. Patrick

    Patrick Admin

    Blev medlem:
    9 januari 2008
    Inlägg:
    1.140
    Mottagna gillanden:
    31
    jo visst är det så, och så har de då kunnat spara lönerna och bara levt på traktamentena.. sen räcker det väl med en period till så kan de sen lägga av och pensionera sig..
     

Dela sidan

Laddar...