GOLDCAR rental skojare

Diskussion i 'Resa med bil' startad av SolenLyser, 9 juni 2015.

  1. SolenLyser

    SolenLyser Guest

    Vi sitter just och tittar på ett tyskt program om hur turister på spanska turistorter luras. Det börjar med att reportern skall hämta ut sin hyrbil som han bokat via internet. 37 Euro för tre dagar, allt inkluderat -oslagbart! Dock tillkommer försäkring, bensin mm och slutpriset hamnar på 149 Euro. Jag tvekar inte att peka ut GOLDCAR rental (Mallorca) som rena skojare i biluthyrningsbranchen. Lägg namnet på minnet!

    Under filmningen i Europas ficktjustad nummer ETT, Barcelona, blir reporten bestulen på sin iPhone, 800 Euro väck!

    Se upp för falska nattklubbsbiljetter för 20 Euro i Barcelona!

    Varning, timeshare lever vidare på Gran Canaria. Varför skulle man lämna ut sina kontokortsdata till en vilt främmande människa? "Vinsten", 500 Euro bidde en billig T-shirt.
     
    Last edited by a moderator: 9 juni 2015
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. Anca

    Anca Aktiv medlem

    Blev medlem:
    4 augusti 2013
    Inlägg:
    607
    Mottagna gillanden:
    142
    Vad det gäller bilutyrningen så tror jag det står men det är knepigt att hitta.
    Har aldrig hyrt av dom själv men jag har tänkt så då läste jag på.
     
  4. Canopus

    Canopus Aktiv medlem

    Blev medlem:
    20 augusti 2014
    Inlägg:
    193
    Mottagna gillanden:
    218
    Vi har använt oss av GoldCar Rental på Alicante Airport två gånger det senaste halvåret och bara haft goda erfarenheter av dem. De uppträder alltid väldigt professionellt, priserna är konkurrenskraftiga och bilarna i bra skick. Det är absolut inte något företag man behöver vara rädd för eller undvika.
     
  5. Madison

    Madison Ny medlem

    Blev medlem:
    19 september 2011
    Inlägg:
    22
    Mottagna gillanden:
    0


    Nej, där håller jag inte med dig! De är inte större “skojare” än övriga inom biluthyrningsbranchen.
    Bensin och någon form utav försäkring tillkommer alltid, om du inte vill lämna 600 euro (tror jag det är) i deposition samt eventuell extra utrustning tillkommer.
    Jag är en nöjd Goldcarkund sedan flera år tillbaka. :sol:;)
     
  6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Ett bra erbjudande

    American Express SAS Eurobonus
    Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
    Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  7. SolenLyser

    SolenLyser Guest

  8. Noman

    Noman Medlem

    Blev medlem:
    31 december 2012
    Inlägg:
    655
    Mottagna gillanden:
    8
    Har hyrt säkert 25 gånger av Goldcar på Mallorca. Inga skojare, Med deras påslag och försäkringar är de lite dyrare än vissa andra uthyrare och billigare än vissa.
    37 Euro för tre dagar, Lägg av, det går ju inte runt för någon. "No lunches are free".Däremot har branchen luddiga villkor och en marknadsföring av sådana här lockpriser som är vilseledande om man inte sätter sig in i detaljerna. Jag har råkat ut för andra uthyrare som har försökt luras med falska påstådda skador, men aldrig Goldcar.
     
  9. Vidde

    Vidde Medlem

    Blev medlem:
    28 februari 2011
    Inlägg:
    30
    Mottagna gillanden:
    0
    Jag har också hyrt av Goldcar vid några tillfällen, och händer ingenting så är allt frid och fröjd.

    Men en gång upptäckte jag först dagen efter att vi plockat ut bilen (det var sent och mörkt då) att ena däcket var så slitet att stålvajrarna stack ut, fullständigt livsfarligt. Jag ringde jouren som försäkrade mig om att det bara var att köra till Malagas flygplats och byta. För att vara säker tvingade jag dem att bekräfta via mail. Tack vare mailet och hot om att omedelbart köra till polisen för att visa upp det högst olagliga däcket kunde jag plocka ut en ny bil. Men först efter en lång och otäck diskussion med en extremt osympatisk Goldcar-representant på Malagas flygplats. Då var jag glad över min lilla spanska så att jag kunde munhuggas lite.

    Efter det hyr jag bilar av andra firmor.
     
  10. Anca

    Anca Aktiv medlem

    Blev medlem:
    4 augusti 2013
    Inlägg:
    607
    Mottagna gillanden:
    142

    Ja det är anledningen till att vi hyr av en firma där allt ingår.
    Kostar lite mer men det är aldrig några problem.
    Har haft inbrott ett år och blivit påkörd ett annat och då har man varit mer bekymrade över oss än om bilen.
    Nu är jag ekonomisk så jag är inte beredd att betala hur mycket som helst för den tryggheten men lite extra.
    Sen har vi hyrt av samma firma i många år och det går alltid att pruta lite.
     
  11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  12. SolenLyser

    SolenLyser Guest

    Programmet som sändes på Kabel Eins igår var purfärskt. Kanhända är det en ny kampanj för att locka kunder. Vi har bara haft bekymmer med bilhyra en gång och det var på Fuerteventura. Vi hade köpt ett paket med flyg, bil och hotell på en resebyrå i vår by. HERZ hette uthyraren. Bilen vi fick hade många repor och tanken var bara fylld till 3/4. Vi skulle betala för full tank och bilen skulle lämnas tillbaka med tom tank. När vi kom hem klagade vi hos resebyrån. De kontaktade Herz som kompenserade oss för metoden att ta betalt för bensin. Det allvarliga är inte att man får betala mer än vad som utlovats utan att det lever kvar en bitter eftersmak. Varje gång jag tänker på att återvända till Fuerteventura dyker HERZ upp. Inte bra för Fuerteventura!
     
  13. mixt

    mixt Känd medlem

    Blev medlem:
    3 november 2014
    Inlägg:
    1.001
    Mottagna gillanden:
    276
  14. kinng

    kinng Moderator

    Blev medlem:
    24 juni 2014
    Inlägg:
    565
    Mottagna gillanden:
    64
  15. mixt

    mixt Känd medlem

    Blev medlem:
    3 november 2014
    Inlägg:
    1.001
    Mottagna gillanden:
    276
    Nope, bara plockat upp ett tips från i våras här på sajten.
    Holaa
     
  16. LarsOJ

    LarsOJ Ny medlem

    Blev medlem:
    5 november 2013
    Inlägg:
    1
    Mottagna gillanden:
    0
    I samband med att vi bokade flyg via Ryanair till Malaga nu i våras, bokade vi också bil 5 dagar på Ryanairs hemsida, och då hos Hertz Malaga för 98 Euro. Enligt hemsidan skall ALLT ingå inklusive Super Cover! Mycket bra pris och vi slog till. 98 Euro drogs direkt från kontot. Några dagar senare drogs ytterligare 218 (!) Euro från kontot. Kontaktade då Hertz, Malaga som inte kunde göra något. Super Cover dras alltid separat sa de och ville inte alls kännas vid annonseringen på Ryanairs hemsida! Ryanair svarade bara att de inte har något ansvar för tredje part, trots att det sker via deras hemsida! Vi vände oss då till Konsument Europa som skrev tillbaka: "Mitt råd är att du gör en anmälan till ECRCS: European car rental conciliation service, som erbjuder tvistlösning inom hyrbilssektorn mot hyrbilsföretag som är anslutna. Hertz är medlem och blir bunden av ett beslut. Jag rekommenderar att du tar skärmdumpar på beställningssidorna på Hertz4ryanair.com. klicka dig genom och tar kort utan att göra en beställning". Vi gjorde enligt denna rekomendation. För några dagar sedan fick vi besked från ECRCS att de beklagade det inträffade, och skrev att vi skulle få pengarna återbetalade från Hertz, vilket vi nu också fått! Dock aldrig mer Hertz Malaga (trots att dessa nog spelar i samma bottendivision som de andra drakarna).
     
  17. Nalle

    Nalle Mycket välkänd medlem

    Blev medlem:
    15 mars 2010
    Inlägg:
    3.778
    Mottagna gillanden:
    750
    Plockade upp en bil ifràn Goldcar igàr ifràn Alicante. Förutom att personalen inte var särskilt trevlig (jag var iofs inte heller nàgon solstràle själv precis)
    men att de kan ta betalt 86€ för en full tank är näst intill ocker. 47€ för soppa och nästan 40€ inkl moms för "besväret" att fylla upp den...

    Goldcar är fö det biluthyrnings företag med mest klagomàl i Spanien... Det beror säkert pà nàgot.

    Jag kollade bilen innan. Hittade en stor (typ omöjlig att missa) repa/buckla baktill, men den stod inte utmärkt pà "skadepappret" jag fick av dem. Vill ju inte tro att de senare hade tänkt kräva mig pà den eftersom jag inte har deras försäkring, men man kan ju börja undra.
     
  18. Felde

    Felde Ny medlem

    Blev medlem:
    8 juli 2015
    Inlägg:
    181
    Mottagna gillanden:
    0
    Min fru råkade ut för samma när hon var nere förra veckan.


    Kanske läge att skapa en tråd med seriösa uthyrare såväl som bolag att undvika i Alicante och Malaga?


    Det är med fasa jag bokar en bil varje gång eftersom jag vet att det är en så smutsig bransch.
     
  19. Klajan

    Klajan Ny medlem

    Blev medlem:
    5 april 2011
    Inlägg:
    17
    Mottagna gillanden:
    1
    Hyr aldrig på GOLDCAR!!!
    Jag bokade bil på Goldcar från Sverige. Min bil skulle in på verkstad och det kan ju ta någon dag. Fem dagar kostade 590 kr. Mycket billigt var det ju men eftersom det är lågsäsong så är det inte helt orimligt. Jag bokade ingen extra försäkring eftersom det ingick basförsäkring. Jag bor i ett lungt område och har aldrig hört att det förekommit någon åverkan.
    När jag lämnade in bilen på verkstan visade det sig att bilen skulle bli färdig nästkommande dag.
    Nu går jag till Goldcars lokal i Torrevieja för att hämta ut bilen.
    Jag frågar om jag kan ta ut bilen för en dag. Svaret är att då måste min beställning annuleras och sen kan jag göra en ny. Då visar det sig att det blir 300 kr dyrare med ett dygn iställe för fem. Då sa jag att behåller den ursprungliga beställningen. Uthyraren var noga med att påpeka att det inte blir några pengar tillbaka.
    Nu sa han att jag var tvungen att betala en försäkring för 86 euro. Jag sa att jag inte vill ha någon extra försäkring. Då blir jag tvungen att lägga en depositionsavgift på 950 euro!!!
    På min fråga hur lång tid det skulle ta att få tillbaka depositionsavgiften, blev svaret "upp till 5 veckor"!!!
    Då lämnade jag Goldcar till fots och tog en taxi istället.
    ALDRIG MER DETTA BONDFÅNGERI BOLAG!!!
     
  20. Klajan

    Klajan Ny medlem

    Blev medlem:
    5 april 2011
    Inlägg:
    17
    Mottagna gillanden:
    1
    Jag glömde berätta- nu gick det inte att anulera beställningen och få tillbaka pengarna,
     
  21. Noman

    Noman Medlem

    Blev medlem:
    31 december 2012
    Inlägg:
    655
    Mottagna gillanden:
    8
    De som hyr med självriskreducering på sina kort som alla lovordar kommer inte undan denna deposition. Men det visste väl alla redan!?

    €59 är för billigt, Ingen kan leva på såna hyror. Sedan att använda det som lockpris är oseriöst men det är ju så branschen har utvecklats. Varför? Trots att du reagerar som du gör så är köerna till GoldCar 20 gånger längre än t.ex SIXT. Så det fungerar uppenbarligen!
     
  22. Klajan

    Klajan Ny medlem

    Blev medlem:
    5 april 2011
    Inlägg:
    17
    Mottagna gillanden:
    1
    Ja, men denna deposition var jag beredd att betala, att sen behöva vänta upp till fem veckor för återbetalning är mer än man ska acceptera.
     
  23. Noman

    Noman Medlem

    Blev medlem:
    31 december 2012
    Inlägg:
    655
    Mottagna gillanden:
    8
    Håller med om att det är gränsfall till kriminellt. Förr fick man tillbaka efter några dagar, dvs den tid kortföretaget tog på sig.
     
  24. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

Dela sidan

Laddar...