Bila till Spanien ?

Diskussion i 'Semester i Spanien' startad av Albin, 30 mars 2008.

Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.
 1. Albin

  Albin Ny medlem

  Blev medlem:
  25 februari 2008
  Inlägg:
  30
  Mottagna gillanden:
  0
  Sitter och funderar på att bila ner till spanien i sommar. Men vi vet inte riktigt hur vi ska planera det. Det blir nog ganska låg budget på resan så vi undrar vilken väg som är den billigaste och snabbaste att ta från Malmö? Hur lång tid kan det ta och vad kan bensinen kosta dit och hem?
  Vi har en volvo kombi.

  Hur lång tid tar det ungefär och var kan man bo på vägen om vi inte orkar köra hela vägen i sträck? Vi har inte bestämt var i spanien vi ska men det blir nog dom sydligare delarna. Billigt boende i spanien(helst inte vandrarhem eller tälta även om vi kan tänka oss det)

  Kom gärna med tips på trevliga städer att semestra i. Vi vill beblanda oss lite med lokalbefolkningen så inte för turistiga ställen.
   
 2. AdBot Guest Advertisement

 3. Manolo

  Manolo Är här för att hjälpa dig

  Blev medlem:
  9 januari 2008
  Inlägg:
  149
  Mottagna gillanden:
  35
  Bila till spanien

  Själv har jag ingen erfarenhet med att bila ner till Spanien, men tror att många som gör detta använder sig av www.viamichelin.com
   
 4. Hedin

  Hedin Ny medlem

  Blev medlem:
  18 februari 2008
  Inlägg:
  83
  Mottagna gillanden:
  0
  bila till spanien

  Hej, vi bila de ner till spanien för ett halvår sen, från Stockholm till Malaga. Vi hade ingen brådska, så det tog ca en vecka.
  Dag1: Från Stockholm till Helsingör, tog färjan, kostade ca 200sek. Sen körde vi från Helsingör Lubeck 20:00 på kvällen IBIS utkanten för ca 65 euros.

  Dag2: Från Lubeck, genom Tyskland mot Bryssel, ej in i Bryssel, och stannade i Charleroi. IBIS hotel igen 70 euros.

  Dag3: Från Charleroi väg E15 mot Paris, sen mot Lyon fortsätter E15, och stannade i Vienna, en halvtimme efter Lyon, IBIS hotell igen, det sämsta hittills. ;) ca 60 euros.

  Dag4: Från Vienna, över spanska gränsen. Kort dagsetapp, stannade i Sant Feliu, utanför Girona. Mkt vacker plats, som varmt rekommenderas. Hotell,(kommer ej ihåg namnet) Precis vid stranden, bästa hotellet under resan. 64 euros.

  Dag5: Från Sant Feliu väg E15 fortfarande längst med Spanska kusten och stannade i Alicante. Hotell Nousche 63 euros.

  Dag6: Från Alicante till Granada. Tog vägen genom bergen, underbart vacker väg, stannade i Granada, staden som man måste se, med det snöklädda bergen i bakgrunden. Dyrast hotellet under resan, 85 euros. Men väl värt det.

  Dag7: Från Granada till Malaga, gick väldigt snabbt ca 2h. Framme!!

  Bränslekostnader; 700:- kronor om dagen. Lycka till.
  Skulle vara kul att höra hur ni andra har lagt upp era resor med bil ner?
   
 5. Eldorado

  Eldorado Avstängd

  Blev medlem:
  1 april 2008
  Inlägg:
  608
  Mottagna gillanden:
  0
  Jag har kört ner många ggr och hatar lastbilarna, startat från Sthlm fredag fm, sovit och ätit i bilen, varit neråt Marbella som snabbast på 58 timmar. Utan motorvägsavgifter så jag vikit av neråt Mulhouse i Frankrike och tagit närmaste vägen över Lyon Montpellier, Barcelona. I Spanien finns gratis Autopista eller med avgift, det byggs nya så man får kolla, men man ska inte ta gratis kustvägen över Nerja, den är hemsk. Efter juni ska man inte köra ner eller hem, då måste man lita på att ha AC eller köra på nätterna.
  Soppan kostar i snitt som här tror jag, finns tabeller på det.
  Bostad fixas privat före resan, vi brukar bo på ett svenskt fint ställe nära Marbella.
  Ett måste där är Puerto Banus och Gibraltar, det senare går man in i för att komma ut fort.
   
 6. Albin

  Albin Ny medlem

  Blev medlem:
  25 februari 2008
  Inlägg:
  30
  Mottagna gillanden:
  0
  bilen till spanien

  Hej och tack alla för era svar, kul och intressant att höra, bra länk också JohanH. Ser fram emot att få packa bilen och ge sig av ;:;;)
   
 7. humle

  humle Ny medlem

  Blev medlem:
  1 juni 2008
  Inlägg:
  1
  Mottagna gillanden:
  0
  Förutom ViaMichelin: street map, maps, map UK, route finder, route planner, directions, road map, route map kan du gå in på Mappy - Road Guide där du också kan planera din resa ner till Spanien. Vi har många gånger bilat ner till Torrevieja där vi hyrt olika lägenheter/radhus. Via t.ex blocket hittar du tips på uthyrare i Spanien. På vägen ner är det perfekt att övernatta på F1 hotell kostar ca 200:-/natt för tre personer. Vill du ha toalett och dusch på rummet finns Etaphotel som kostar ca 300-400:-/natt.
   
Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.

Dela sidan

Laddar...