Spanien, klimathot och solskatt

Diskussion i 'Artiklar och Nyheter' startad av Preciosa, 15 april 2017.

 1. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  7.395
  Mottagna gillanden:
  303
 2. AdBot Guest Advertisement

 3. SolenLyser

  SolenLyser Känd medlem

  Blev medlem:
  15 februari 2008
  Inlägg:
  2.134
  Mottagna gillanden:
  212
  Ju längre tiden går desto klarare framstår det: Vi kan inte påverka klimatet, det sköter solen om. Historiskt sett har solen med sina fläckar skapat flera istider. Den äldsta istiden hade vi för en miljard år sedan. Man tror också att jordaxelns lutning påverkar klimatet. Don Quijote kämpade en ojämn kamp mot en väderkvarn, och dagens politiker är inte ett dugg klokare. Att så många går på klimatbluffen beror på att det som försiggår på vår planet , i atmosfären och på solen är så komplicerat att ytterst få orkar sätta sig in i det. De som vurmar för globaliseringen driver tesen att man inte bör ifrågasätta hypotesen att klimatförändringarna huvudsakligen beror på mänskliga aktiviteter, "ty det påstår många vetenskapsmän". Jag är inte motståndare mot teknik som minskar användningen av fossilt bränsle. De åtgärder man idag vidtar för att minska användningen av fossila bränslen kommer emellertid att ätas upp av befolkningstillväxten. Exempelvis tillverkade Boeing 750 nya kommersiella flygplan under 2016.
  Hur mycket kostar det att hålla igen befolkningstillväxten?
  Jag hoppas:
  - att toppstyrningen och korruptionen inom den spanska energisektorn försvinner
  - att solskatten i Spanien snarast tas bort
  - att EU förbjudet Spanien att kräva upp till 60 miljoner Euro för de som som inte följt regelverket.
  - att vi får sätta upp solpaneler - utan några bidrag men kontrollerat
  - att vi gratis får använda elnätet för köpa och sälja el
  Jag träffade igår en engelskman som bor i södra England. Med 16 solpaneler producerar han 4 KW. Han har inga batterier utan säljer överskottet med god förtjänst. Så länge som det är få som åtnjuter denna förmån fungerar det. Vad händer när allt fler sätter upp paneler? Vem skall ha ansvar för lagra energiöverskottet och hur det skall gå till på ett ekologiskt och ekonomiskt sätt? Solen lyser, men den går trots allt mer på kvällen.

  Det går idag att med enkla medel att få ljus när solen gått ner utan några solpaneler eller batterier. En lampa med effekten 0,045 Watt påverkar inte på vårt klimat.

   
  T.Rantzow gillar detta.

Dela sidan

Laddar...