Upprop mot turismen på Mallis

Diskussion i 'Artiklar och Nyheter' startad av mixt, 16 juli 2017.

 1. mixt

  mixt Aktiv medlem

  Blev medlem:
  3 november 2014
  Inlägg:
  677
  Mottagna gillanden:
  79
 2. AdBot Guest Advertisement

 3. Jensl

  Jensl Ny medlem

  Blev medlem:
  21 april 2015
  Inlägg:
  13
  Mottagna gillanden:
  1
  Fullt förståeligt, men samtidigt är ju turism en av de viktigaste näringarna på ön. Fast självklart skulle det behövas lite måttlighet när det gäller turismen. Själv undviker jag gärna Mallorca under högsäsong.
   
 4. Los Suecos

  Los Suecos Aktiv medlem

  Blev medlem:
  2 mars 2015
  Inlägg:
  233
  Mottagna gillanden:
  48
  ........ men det där klientelet av turister ger absolut inget positivt efter sig, bara bekymmer och kostnader.

  Talar av egen erfarenhet.
   
  DonBard gillar detta.
 5. Anca

  Anca Aktiv medlem

  Blev medlem:
  4 augusti 2013
  Inlägg:
  365
  Mottagna gillanden:
  44
  Enligt artikeln var dom som köper egna hus värst.

  "Han föredrar de turister som åker på paketresor till Magaluf framför dem som köper egna hus – De som åker till Magaluf använder knappt något vatten, delar pool med andra och det enda bränsle de använder är om de åker på en booze cruise."

  Men det kanske var det klientelet du menade :)
  Husägare och turister som går på matmarknader.
   
  Last edited: 17 juli 2017
  Los Suecos gillar detta.
 6. mixt

  mixt Aktiv medlem

  Blev medlem:
  3 november 2014
  Inlägg:
  677
  Mottagna gillanden:
  79
  Last edited: 4 augusti 2017
 7. Katt arina

  Katt arina Aktiv medlem

  Blev medlem:
  21 februari 2016
  Inlägg:
  199
  Mottagna gillanden:
  128
  Jag såg ett TVinslag igår om detta. På spanska dock så jag förstod bara bitvis vad som sades. Men det är en rörelse mot turismen som nu sprider sig över landet. De markerade i programmet områdena för regionerna Katalanien (Barcelona), Baleaterna (Mallorca), Navarra (och de mindre intill) samt Valenciana/Alicante som rörelsens aktiva områden.
   
 8. SolenLyser

  SolenLyser Känd medlem

  Blev medlem:
  15 februari 2008
  Inlägg:
  2.101
  Mottagna gillanden:
  204
  Om man tycker det är för stor invandring till Sverige är det politikerna man ge sig på, inte invandrarna. Lagom invandring är bra liksom lagom turism. Om turistsektorn blir för stor kan de fast bosatta känna sig trängda då allt fler hotell växer upp och lägenheterna säljs eller hyrs ut till ”rika utlänningar”. Priserna pressas upp. Det är politikerna som väljer väg. På Teneriffa vill politikerna styra om turismen till ”kvalitetsturism = mer pengar per skalle”. Själv upplever vi mest att vägar och P-platser successivt korkas igen. När vi var på Mallorca såg vi ett anslag om att hyra en finca med pool från 1.990 Euro/dygn. Frågan är väl om de som hyr denna finca uppför sig bättre än alla andra.
  De som bär sig riktigt illa åt är våldsvänstern:
  http://www.svenskamagasinet.nu/shortnews.12556.html
   
  Last edited: 5 augusti 2017
  Nalle gillar detta.
 9. mixt

  mixt Aktiv medlem

  Blev medlem:
  3 november 2014
  Inlägg:
  677
  Mottagna gillanden:
  79
 10. goslik

  goslik Medlem

  Blev medlem:
  15 maj 2015
  Inlägg:
  65
  Mottagna gillanden:
  33
  snarare lidingöhögern
   
  DonBard gillar detta.
 11. Nalle

  Nalle Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.192
  Mottagna gillanden:
  189
  Det är ungdomsorganisationer fràn nationalistvänstern som inte har nàgot bättre att göra. Naturligtvis är det alltid nàgon annans fel, att de själva sitter pà fastigheter och att det oftast är de själva som hyr ut och sàlt till utlänningar spelar ju ingen roll.
  Barcelona var en skitstad före 92, idag är det en världsstad. Hur hade Mallorca sett ut utan turism? fattigt bonde och fiskefolk som varit beroende av bidrag.
  Stora protestor mot "fylleturismen" i Magalluf tex., Det som inte nämns är att Calvía är en av de rikaste kommunerna i Europa (offentlig investering per capita). Detta i stor del tack vare "fylleturismen"
  Sàg en man bli intervjuvad i Palma, han klagade pà alla utlänningar som köpte i Santa Catalina (gammalt arbetarkvarter nere vid havet, som för 15 àr sedan nästan var nàgot man undvek, och inte fasiken ville man bo där) och nämde en norrman som köpt 3 lgtr för att hyra ut och att han själv varit "tvungen" att làna ut sin andra lght till sin son som inte hade ràd att köpa en själv.. varför han själv inte sàlde till sin son för en billig penning berättade han inte. Naturligtvis svider det inte heller för honom att hans fastigheter nu är värda 3 eller 4 gànger mer än innan.

  Kan i viss màn förstà folk som bor mitt i smeten, (Har själv bott i Magaluf pà Punta Ballena) som är trötta pà musik skriv och liv hela natten.Men det finns bàde bättre och billigare alternativ för de boende. Det är ungf som att klaga pà trafiken och mycket folk i stadskärnor, som om man ville att affärer etc borde flyttas ut. ironiskt nog sà klagar man idag pà motsatsen och att alla affärer flyttar ut till stora köpcentrum i utkanterna. Samma sak skulle hända om turismen avtog. Restauranger och barer skulle stängas. Fler folk skulle bli arbetslösa och samma personer som idag protesterar mot turismen, hade säkerligen stàtt pà stranden och anklagat kommunen för att strypa deras levebröd och "ta död" pà tursimen.

  rant over :)
   
  hydrolift, Harpan, Los Suecos och 4 andra gillar detta.

Dela sidan

Laddar...