Hur man kan förstärka WiFi-signalen.

Diskussion i 'TV, Bredband, Telefoni' startad av SolenLyser, 13 september 2014.

  1. SolenLyser

    SolenLyser Guest

    Vårt hus är byggt av stål och betong och därför är det är svårt att få signalen att nå in i alla skrymslen och vrån. Jag kom då på att man kunde utnyttja trapphuset för att leda signalen. Jag köpte först en längre WiFi-antenn som jag anslöt till routen via en förlängningskabel. För att signalen skulle nå ända upp till takterassen konstruerade jag en parabol av kartong och aluminiumfolie. Parabolen fungerar naturligtvis lika bra vertikalt som horisontellt. Har du svag signal via WiFi, testa min parabol!

    https://www.youtube.com/watch?v=PhpAcAfIICU
     
    Last edited by a moderator: 13 september 2014
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. kinng

    kinng Moderator

    Blev medlem:
    24 juni 2014
    Inlägg:
    565
    Mottagna gillanden:
    64
    Bra tips.
    Jag kan bidra med ett enklare tips som också fungerar utmärkt.
    Det är bara att klippa upp en läskburk av aluminim, sen sätter du den bakom antennen på din router och riktar signalerna år det håll du vill ha dom.
    Det på insidan av burken som ska vara mot antennpinnen på routern. Problemet är väl att du får sämre signalstyrka år andra hållet.
     
  4. hydrolift

    hydrolift Aktiv medlem

    Blev medlem:
    1 november 2012
    Inlägg:
    228
    Mottagna gillanden:
    157
    En mycket bra artikel för den som vill fördjupa sig i att fulhacka antenner. http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.471797/sa-far-du-battre-mottagning-for-ditt-mobila-bredband Finns för övrigt mycket bra "riktiga" antennförstärkare för 4g för runt 1000-lappen men det finns något tillfredsställande att fixa det själv.

    Artikeln dissar för övrigt burk-metoden men fungerar det för dig så kör på bara. Själv har jag testat durkslag med aluminiumfolie och fick upp signalstyrkan med en plupp. Snygg är det dock inte. :)

    PS. Mitt inlägg gäller alltså mobila bredbandsmodem men det kanske är applicerbart på andra modem också.
     
  5. Jon78

    Jon78 Ny medlem

    Blev medlem:
    27 april 2014
    Inlägg:
    158
    Mottagna gillanden:
    2
    Har märkt att rätt många kör samma kanaler som alla grannar, vilket inte gör saken bättre. Moderna routrar brukar byta kanal själva till den minst använda, men annars finns det en app som heter "Wifi Analyzer" som man kan köra och kolla vilka kanaler som används i området och vilka som passar bäst.
     

Dela sidan

Laddar...