Köttfärs...

Jag köper i stort sett alltid butiksmalt kött, det där som ligger färdigt får en helmysko konsistens. Och som nämndes ovan, står det burger meat så är det annat än köttfärs (senor, ett muskler och allt inräknat) i förpackningen också.

Jag gillar att det är lite grövre malt, har slutat att be om dos veces. Men man får ju hålla lite koll på hur köttet ser ut som de mal ner. Är det mycket senor osv kan det vara lämpligt.
 

Spanienforum

Sponsrat inlägg
Hej!
Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
Hej men du har ändå antibiotikan kvar i köttet och står det 100% nöt så kan man mala ner både öron svans o tunga för det är fortfarande nöt kött
 
100% köttfärs, är det 0% fett då eller? Finns inte vad jag vet, finns nötfärs med låg fethalt. Carne picada görs ofta som ovan sa, att den mals. Jag tycker det blir godare och det blir mer färskt att få riktigt kött som nymalen färs.

Gå till en carniceria och kolla.

Klart att köttfärs kan innehålla 100 procent kött. Sen att köttet man gör färsen på har olika fetthalt är en helt annan sak.

Blanda inte ihop kötthalten med fetthalten. Här i Sverige innehåller ex blandfärs (50/50) dvs 50% gris och 50% nöt 100% kötthalt. Av denna kötthalt är vanligtvis 20% fett, ibland något mindre.

Det finns nog inget kött oavsett djur som inte innehåller fett men fettet "ingår" i kötthalten.
 
God Jul
Inte kul med antibiotkan men gott är köttet.
För att fortsätta den tunga debatten om % köttinnehåll.
Hur mycket vatten innehåller havsvatten?
Innehåller gurka mer % vatten än havet?

Exakt denna kommentar brukar jag fälla till dom som kommenterar att jag äter 1 kg kokt potatis per dag. Inte för att jag vet hur mycket potatismjöl det är i 1 kg potatis men det kan inte vara många gram. Så gott som hela kilot kokt potatis är ju bara vatten.
 
Blanda inte ihop kötthalten med fetthalten. Här i Sverige innehåller ex blandfärs (50/50) dvs 50% gris och 50% nöt 100% kötthalt. Av denna kötthalt är vanligtvis 20% fett, ibland något mindre.

Det finns nog inget kött oavsett djur som inte innehåller fett men fettet "ingår" i kötthalten.
Ska man vara petnoga så separeras givetvis det vid en innehållsförteckning, där allt spaltas upp. Inte speciellt konstigt i en relativt kalorimedveten trend som pågått ganska länge.
 

Spanienforum

Sponsrat inlägg

Ett bra erbjudande

American Express SAS Eurobonus
Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK.
6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kortet är gratis & utan årsavgift.
Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
Inte så sexigt ämne kanske, köttfärs...
I Sverige håller sig köttfärs ett par dagar, kort hållbarhetstid, men här i Spanien är det annorlunda.
Mycket annorlunda.
Köttfärs, bland- eller nötfärs som jag köper på Mecadona håller sig i drygt 14 dagar.
Fantastiskt bra har jag tyckt tills nu.
Köpte ett kilo nötfärs på Mercadona i dag precis som jag brukar göra.
Men den här gången läste jag på innehållsförteckningen.
Innehåller 82 procent kött...
82 procent!
Köttfärs borde väl vara 100 procent?
Är det någon som har en aning om vad övriga 18 procent kan vara?
Visst, ett ilandsproblem, men det skulle vara kul att veta.
 
Inte så sexigt ämne kanske, köttfärs...
I Sverige håller sig köttfärs ett par dagar, kort hållbarhetstid, men här i Spanien är det annorlunda.
Mycket annorlunda.
Köttfärs, bland- eller nötfärs som jag köper på Mecadona håller sig i drygt 14 dagar.
Fantastiskt bra har jag tyckt tills nu.
Köpte ett kilo nötfärs på Mercadona i dag precis som jag brukar göra.
Men den här gången läste jag på innehållsförteckningen.
Innehåller 82 procent kött...
82 procent!
Köttfärs borde väl vara 100 procent?
Är det någon som har en aning om vad övriga 18 procent kan vara?
Visst, ett ilandsproblem, men det skulle vara kul att veta.

Ett alternativ är att köpa köttfärs direkt i charkdisken, då blir det garanterat 100% kött.
Själv köper vi vår köttfärs på Dialprix och väljer själv ut köttet, får det malt och förpackat direkt men det går säkert att få den servicen på fler butiker.
Jag ber alltid att få det malt två gånger så det inte blir så grovmalet som det ofta är i Spanien.
En annan ny butik med bra chark är Manper som ligger i Aldis gamla lokaler vid svenska kyrkan.
 

Nya trådar

Back
Toppen