Serranoskinka

Louis

Aktiv medlem
Som gourmet älskar vi den spanska Serranoskinkan och allra helst Belotta
vilken vi kalasar på under våra Spanienvistelser.:)

Funderar starkt på att köpa med mig ett helt lår hem,men vet inte hur länge och var jag skall förvara den. Tänkte att man kanske kunde hänga den i taket i garaget som är svalt,men hur länge går det att förvara den:confused:

Har någon på forumet gjort detta samt hur förvarar ni och tid

Ni som bor i Spanien,köper ni ett helt lår?
 

Spanienforum

Sponsrat inlägg
Hej!
Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
Vi brukar skaffa en till jul. hänger eller stàr i köket och brukar räcka fram till feb/mars. Hänger den bra varar den ju nästan hur länge som helst. Vi hade en som började smaka härsket efter 3 mànader, fast det var "paletilla" och inte "jamon"

Oftast köper vi färdigskuren skinka, eftersom du ser vilken kvalitet samt är mer praktiskt. Att ha en hel skinka är igentligen bara lite häftigt.. man gàr ju och smàäter sà fort man gàr förbi den. :P
 
Vi brukar skaffa en till jul. hänger eller stàr i köket och brukar räcka fram till feb/mars. Hänger den bra varar den ju nästan hur länge som helst. Vi hade en som började smaka härsket efter 3 mànader, fast det var "paletilla" och inte "jamon"

Oftast köper vi färdigskuren skinka, eftersom du ser vilken kvalitet samt är mer praktiskt. Att ha en hel skinka är igentligen bara lite häftigt.. man gàr ju och smàäter sà fort man gàr förbi den. :P

Nalle,precis som du säger lite häftigt att ha i köket speciellt i Sverige,och nu
startar grillsäsongen här vilket innebär att man kan göra mkt gott med skinka, tex. linda tunn skinka runt kycklingstänger och grilla.Skinkan ger kycklingen en utsökt smak.Ett annat tips dubbelvikt utbankad fläskfile med skinkan invikt,finns mkt mer som är smarrigt
Samtidigt är ju serrano och iberico skinkan i disken här väldigt dyr,så det får bli att slänga ner en i resväskan i maj
 
Se till att spara lite av fettet, för att täcka "smeta över den skurna delen" så kommer det inte att bli några problem. Den behöver inte hängas, utan det räcker med hållaren när den är öppnad "skuren".
 

Nya trådar

Back
Toppen