Fisk i Spanien

Louis

Aktiv medlem
Hola!
Befinner mig just nu i Torrevieja och fiskälskare som jag är var jag igår på Carrefour i fiskdisken och handlade,blev rekommenderad att köpa en rätt kompakt fisk som var röd men fann två röda en med stora ögon och en normalögd.utbudet är ju enormt mot Sverige
Då jag inte visste vilken tog jag min brukliga Rodaballo (piggvar) som jag får styckad i skivor sedan ugnsgratinerar jag med smör,dill och toppar med gambasthumb

Men vore trevligt med lite tips på goda matfiskar gärna med inte för mkt ben typ aborre skriv gärna vad dom heter tex.

Bacalao=torsk även tips på hur ni tillreder dom är välkommet:)
 

Spanienforum

Sponsrat inlägg
Hej!
Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
Hola Louis!

Mina favoriter är i nämnd ordning - fast du är ju en finsmakare Louis :D

Lubina - havsaborre godast!!, knappt nåt ben alls i filéerna. Är den första jag beställer när jag kommer ner igen!!!
Alltså hemköpt av den inhemske i hushållet :)
Trucha -laxforell ungefär, röd inuti, näst godast...
Merluza, kummel, lite menlös men med tillbehör kanongod
Salmón, lax, jag gillar bäst kotletterna...
Dorada, kallas guldbraxen, men ska inte förväxlas med braxen hemma!
God smak, lite mer ben men delikatess...Något fet.
Bacalao, torsk är ofta saltad här nere...törs inte köpa annat än färsk i
fiskdisken :)
Lenguado, sjötunga, god men allt hittar man inte filéad och klar...

Jag är ingen matlagare. Jag står inte i kö vid fiskdisken...På morgonen
är färska filéer fint skurna och lagda i blå lådor med plast över på en hylla
oftast bredvid den manuella disken på Mercadona.
Lägger dom i en glasform tex i lite fin olivolja med salt och peppar.
Liten ugn har jag som blir varm fort. Oftast 20 min, klart :)

Perfekt, inget os. Man kan krydda med vad man vill och den sås man vill eller
med aioli. Kokt potatis, morötter, föredrar jag, slänger ofta i gröna bönor, el har spenat, ev stuvad till. Finns att köpa i frysen med "crema"...

Här ska ni få en fisklista som medlemmen Monica har på sin sida
"Ett annorlunda Spanien"

http://www.annorlunda-spanien.com/index.php/ordlistor/fisk-och-skaldjur-pescado-y-mariscos/
F ö är sajten inte uppdaterad på länge men hoppas Monica har det bra...Kram om du läser det här ♥

Ciao P ♥
 
Last edited:
Hej Lois! Tänkte bara nämna en som vi älskar och våra svenska gäster som kommer på besök Emperador kanongod.:)
 
Ett litet tips utan att vara märkvärdig.
- Salta/krydda fisken minst 15 min innan tillagning så att det hinner tränga in.
- De flesta fiskarna skall inte överstiga 52 grader innertemperatur för att vara klara = de trillar isär o är fortfarande saftiga.
 

Spanienforum

Sponsrat inlägg

Ett bra erbjudande

American Express SAS Eurobonus
Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK.
6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kortet är gratis & utan årsavgift.
Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
Tack Preciosa och roq nu har jag lite alternativ:):)
Lubinan är det den som är lite knubbig och röd?

Nej men jag har bara sett den i platta filéer...ljuger, klart
jag har köpt hel också men rensad av personalen. Men tjock och
röd är den inte...
Finns bilder på Lubina på google, massor men jag såg att dom lagt in en
truchafilé från Spanienblogg haha...Den är ju röd inuti iaf. Katt bland
hermelinerna alltså.

Naranja : Ja det bör man nog göra, fast jag har alltid bråttom...

Här är en artikel om Lubina/Dorada...men håller inte med honom att
dom är lika goda :) Lubina supersupergod och Dorada supergod :)
http://sydkusten.es/engine.php?articleId=15884

P :sol:
 
Har ätit grillad "liten, knubbig och röd" på restaurang i Mijas, Snacka om ben! Fanns knappt något att äta på den. Men potatisen var god.

Göran I Mijas Pueblo
 
Dorada är super. brukar skicka in den i foliepaket i ugnen... Gott och lätt och knappt nàgon disk
 
Jag är urdålig på fisk så därför beställer jag gärna det när jag är på restaurang. Jag tror att en av orsakerna är det magra utbudet här i Sverige och att det är dyrt.

Så fiskdiskarna - det är något jag verkligen ser fram emot!

Denna tråden var bra!!!
 

Spanienforum

Sponsrat inlägg

Ett bra erbjudande

American Express SAS Eurobonus
Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK.
6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kortet är gratis & utan årsavgift.
Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
Hola Louis!

Mina favoriter är i nämnd ordning - fast du är ju en finsmakare Louis :D

Lubina - havsaborre godast!!, knappt nåt ben alls i filéerna. Är den första jag beställer när jag kommer ner igen!!!
Alltså hemköpt av den inhemske i hushållet :)
Trucha -laxforell ungefär, röd inuti, näst godast...
Merluza, kummel, lite menlös men med tillbehör kanongod
Salmón, lax, jag gillar bäst kotletterna...
Dorada, kallas guldbraxen, men ska inte förväxlas med braxen hemma!
God smak, lite mer ben men delikatess...Något fet.
Bacalao, torsk är ofta saltad här nere...törs inte köpa annat än färsk i
fiskdisken :)
Lenguado, sjötunga, god men allt hittar man inte filéad och klar...

Jag är ingen matlagare. Jag står inte i kö vid fiskdisken...På morgonen
är färska filéer fint skurna och lagda i blå lådor med plast över på en hylla
oftast bredvid den manuella disken på Mercadona.
Lägger dom i en glasform tex i lite fin olivolja med salt och peppar.
Liten ugn har jag som blir varm fort. Oftast 20 min, klart :)

Perfekt, inget os. Man kan krydda med vad man vill och den sås man vill eller
med aioli. Kokt potatis, morötter, föredrar jag, slänger ofta i gröna bönor, el har spenat, ev stuvad till. Finns att köpa i frysen med "crema"...

Här ska ni få en fisklista som medlemmen Monica har på sin sida
"Ett annorlunda Spanien"

http://www.annorlunda-spanien.com/index.php/ordlistor/fisk-och-skaldjur-pescado-y-mariscos/
F ö är sajten inte uppdaterad på länge men hoppas Monica har det bra...Kram om du läser det här ♥

Ciao P ♥

dorada är kanon på grillen
 
Jag är väldigt lat när det gäller matlagning. I Spanien äter jag ofta fisk i burk, dvs sardiner i olja, tomatsås. Lägger man det på en smörgås eller två + lite sallad till blir det en måltid som mättar, iaf blir jag mätt.
 

Nya trådar

Back
Toppen